Did he? (Steve Helber/ Associated Press)
Did he? (Steve Helber/ Associated Press)

1. “I want to be in love, not just watch movies about it.”
a) Bob McDonnell
b) Your emotional ex-boyfriend, in a series of over-wrought e-mails that you subsequently deleted
c) That guy in “The Cider House Rules”

2. “I liked him the first time I met him. He was an entrepreneur, a dreamer.”
a) Bob McDonnell
b) An old man in a movie clapping someone on the back and pointing to the docks
c) Howard Hughes

3. “You are my soulmate.”
a) Jerry Maguire
b) Renee Zellweger’s character in “Jerry Maguire”
c) Bob McDonnell
d) Someone in “The Notebook” probably

4. “I will be able to die knowing that I had met my soul mate. But it was one of those things, I knew the cost.”
a) Mark Sanford
b) Bob McDonnell
c) Sexy vampire

5. “She’s my wife, not a staff member.”
a) Kevin Spacey, “House of Cards”
b) Bob McDonnell
c) An Aaron Sorkin character who is confused and saying the opposite of what he means

6. “I am Groot.”
a) Groot
b) Bob McDonnell
c) Maureen McDonnell

7. “This was a whole lot more than a simple affair, this was a love story. A forbidden one, a tragic one, but a love story at the end of the day.”
a) Maureen McDonnell
b) Mark Sanford
c) Anakin Skywalker

8) “I hate sand.”
a) Anakin Skywalker
b) Bob McDonnell
c) Mark IHATESANDford

9. “I love you. I have always, always loved you, but our timing has just never been right. And the way I figure it, time is no man’s friend.”
a) Pacey from “Dawson’s Creek”
b) Bob McDonnell
c) Whitney Houston, ad libbing a little bit

10. “We have shared much good life together.”
a) Bob McDonnell
b) Google translate
c) Doge

Answers: 1. a, 2. a, 3. c, 4. a, 5. b, 6. a, 7. b, 8. a, 9. c, 10. a

Alexandra Petri writes the ComPost blog, offering a lighter take on the news and opinions of the day.