The San Francisco home used in the opening credits of the television show “Full House” has entered the market for $6 million, as Top Ten Deals reported, after being purchased in 2016 by Jeff Franklin, creator and producer of the original series and its current Netflix reboot, “Fuller House.” Franklin purchased the home for $4 million. The home is co-listed with Rachel Swann of the Agency and Cindy Ambuehl of Compass.

“Full House” ran from 1987 to 1995. It quickly became a cultural mainstay for an entire generation, and it launched the careers of actors John Stamos and twins Mary-Kate and Ashley Olsen. The show left behind many catchphrases in the American lexicon and has since seen its popularity surge again with the spinoff “Fuller House,” which was one of the most-watched shows of 2016 when it launched, according to Symphony Advanced Media, which tracks streaming shows.


The entrance level has full-length bay windows that look out onto the street. (Chris Stark)

The 3,700-square-foot home, built in 1883 by Charles Hinkel Lewis, has had an extensive renovation under Franklin’s ownership. With four bedrooms and 3½ bathrooms, it now has an open floor plan, skylights, updated bathrooms and smart-home technology. The renovation preserved many of its original features, including Corinthian columns and decorative moldings.

“They rebuilt this house from the ground up,” says Swann. “They just gutted the place and started brand new.” Swann also says short-term rentals in the neighborhood can earn $2,000 per night and there has been some interest from investors who have contemplated turning the house into a destination rental.


The kitchen comes with Viking appliances, subway tile and pendant-style lighting. (Chris Stark)

The open-plan kitchen uses custom cabinetry, pendant lighting, subway tile and a rich blue paint color to achieve a classic feel.


An English-style garden in the backyard creates a second gathering space after the pebbled courtyard. (Chris Stark)

The backyard has English-style boxwood hedges that create a private seating area beyond a pebbled courtyard.

A lower level that walks out to the backyard can be used as a guest suite with bedroom, small kitchenette and dining area.

The cast of “Fuller House” has imprinted their handprints in concrete blocks that are on display in the backyard, according to the agent.